onsdag 26 november 2014

Mer om budgetfullmäktige

Efter att jag hade gjort debut i talarstolen i Solna kommunfullmäktige i måndags och debattblocket om Miljö- och hälsoskyddsnämndens budget var avslutat runt 21.15 var det ännu många timmar kvar av sammanträdet. Först drygt fem och en halv timme senare, strax före 03 på tisdagsmorgonen, avslutades mötet.

Budgetfullmäktige blev nog mer händelserikt än de flesta hade väntat sig i och med att det slutliga resultatet blev att Alliansens budget föll till förmån för Socialdemokraternas budget. Mer om detta står att finna i Miljöpartiets pressmeddelande, i gårdagens DN och det togs även upp i ett inslag i P4 Stockholm där kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk och Socialdemokraternas oppositionsråd Arne Öberg samtalade om situationen och svarade på frågor om framtiden.

Nu är det dags att blicka framåt och det ska bli spännande att se vilken utveckling samtalen partierna emellan här i staden tar hädanefter. Vi har fyra år och flera budgetöverläggningar till framför oss. Det har med detta blivit tydligt att det i fortsättningen kommer att kräva betydligt mer av oss alla; att det kommer fordra mer förberedelse, samarbete, förankring och kompromisser. Jag tror absolut att vi alla står pall för den utmaningen för det nya parlamentariska läget omöjliggör business as usual. Min förhoppning är naturligtvis att inriktningen för Solnas budget och verksamhetsplan ska vara en grön och långsiktigt hållbar stad och det är det som vi i Miljöpartiet kommer att fortsätta jobba för.


Här finns Miljöpartiet i Solnas budgetmotion för 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar