onsdag 26 november 2014

Nytt år, nya uppdrag

Novembers beskärda del av fullmäktigesammanträden var ännu inte avklarad bara för att nio timmars budgetbehandling hade lagts till historien, nej igår (tisdag 25/11) var det nämligen dags för en favorit i repris. Det blev dock ett betydligt kortare möte men som ändå innehöll betydligt fler skilda ärenden än föregående dag. Bland annat behandlade vi en ny detaljplan för kvarteret Planen 4 där en kontorsfastighet glädjande nog ska byggas om och bli vård- och omsorgsboende med 70 lägenheter, vi fattade beslut om bestämmelser för så kallat omställningsstöd och pension för förtroendevalda, vi beslutade att teckna en överenskommelse med Länsstyrelsen om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare och vi genomförde en mängd valärenden efter att ha fattat beslut om hur stadens nämndorganisation ska se ut efter årsskiftet.

Här fastslogs nu formellt att det från och med 2015 blir två nya nämnder när Stadsbyggnadsnämnden delas och blir Byggnadsnämnden och Tekniska nämnden. Under sammanträdet valdes också alla ledamöter, ersättare och presidieposter till nämnder, bolag, kommunalförbund med mera och jag är därför oerhört glad och tacksam över att jag har fått förtroendet från Miljöpartiet att sitta som andre vice ordförande i Tekniska nämnden. Jag kommer dessutom kliva in som ledamot i Käppalaförbundet och som ersättare i Norrvatten vilket ska bli riktigt spännande. Inte heller tar det slut där, jag tjuvstartar nämligen redan nästa vecka då jag per den 1 december tillträder som en av tre politiker för Miljöpartiet som har tjänster i Stadshuset. Tillsammans med vårt nya kommunalråd Bernhard Huber och Matilda Baraibar som blir ersättare i kommunstyrelsen kommer jag härmed få den äran att leda Miljöpartiet i Solna de närmaste åren och det känns fantastiskt!

Jag känner också en stor glädje över det faktum att vi inte bara har fått ett kommunalråd, en ersättare i kommunstyrelsen och en möjlighet att dela upp våra resurser på hela tre tjänster, utan att vi också har fått så många presidieposter! Jag kommer alltså att inneha en av dessa och de andra besätts av Tobias Östberg som blir andre vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, Martin Marmgren som blir andre vice ordförande i Socialnämnden, Agneta Boström som blir förste vice ordförande i Likabehandlingskommittén, Olof B Nystrand som blir andre vice ordförande i Överjärva gård AB, Råsunda Förstads AB och det tillhörande Fastighets AB Falkeneraren samt vårt avgående kommunalråd Susanne Nordling som lämnar heltidspolitiken i Solna för nya utmaningar som landstingsråd i Stockholms läns landsting men som ändå har kvar hjärtat i Solna och blir den första tredje vice ordföranden någonsin i kommunfullmäktige. Sist men inte minst har vi Maria Cosnier som sedan tidigare är vald till andre vice ordförande i Kommunrevisionen.

Det ska bli så kul att få jobba tillsammans med alla dessa fantastiska människor och med hela vår fullmäktigegrupp, vår kommunala grupp bestående av alla med politiska uppdrag av någon form och med alla våra medlemmar i MP Solna. Jag tror att vi har fyra både utmanande och underhållande år framför oss och vi är redo för dem!

I och med detta blir årets sista sammanträde med Miljö- och hälsoskyddsnämnden i december även mitt sista i den nämnden, i alla fall för de närmaste fyra åren. Det är med åtminstone ett litet styng i hjärtat jag lämnar min plats där och beger mig vidare men jag har fullt förtroende för att våra nyvalda miljöpartister kommer göra ett utmärkt jobb. Det blir ett nytt år med nya uppdrag och nya utmaningar, nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar